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치킨완자 Chicken Bal

On July 01, 2010

  • 주재료

    다진 닭고기 250g, 저염 저칼로리 감자칩 1봉, 양파후레이크 1큰술, 빵가루·우유 컵씩, 감자 개, 토마토케첩 1큰술, 오레가노(또는 파슬리) 작은술, 칠리파우더·마늘소금 작은술씩, 물 1작은술 180ml potato chips barbecue or plain, 250g uncooked ground or minced chicken, 1/4 cup(

만들기

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25분 이내

  1. 1 오븐은 190℃로 예열한다.
    2 비닐봉투에 감자와 물 1작은술을 넣고 전자레인지에 5~6분 돌린 후 포크로 으깬다.
    3 우유에 빵가루를 넣고 불린다.
    4 감자칩은 지퍼백에 넣고 밀대나 머그잔을 이용해 잘게 부순 다음 볼에 담는다.
    5 감자칩을 제외한 모든 재료를 믹싱 볼에 넣고 잘 섞는다.
    6 손에 물을 묻히고 다진 닭고기를 손바닥으로 굴려 호두 크기의 완자를 빚은 다음 ④의 부순 감자칩에 굴린다.
    7 ⑥의 완자를 오븐 팬에 올린다.
    8 감자칩이 노릇해질 때까지 30분 정도 굽는다.

    1 Preheat oven to 190°C .
    2 Line a baking sheet with parchment paper.
    3 microwave potato with 1 tsp of water in a plastic bag for 5~6 minutes. Mash it with a fork when done.
    4 Soak bread crumbs with milk.
    5 Put chips into a heavy plastic bag and tie up. Crunch chips with a rolling pin or a coffee mug. Pour into a small bowl.
    6 Mix well all the ingredients except the potatoes using your hands. Wash your hands.
    7 Fill a large bowl with cold water. Dip your hands in the water first, then roll the chicken into balls the size of big walnuts. Next, roll each ball in the crushed potato chips, covering completely. Make 10 balls.
    8 Place the balls on the baking sheet. Wash your hands. Press wooden stick through each ball all the way to the bottom.
    9 Bake about 30 minutes, until the chip coating is lightly browned.
    10 Dip into ketchup or chili sauce, if you wish.

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디지털 매거진